Fuglehundens Verden
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Når fuglehunden jakter for seg selv

13.05.2022

Når fuglehunder jakter for seg selv

Fuglehunden holder ikke kontakt med deg og ser ut til å jakte fullstendig på egen hånd, uten å bry seg om deg. Hva gjør du?

Les mer...

Fuglehundens nedarvede egensakper

13.05.2022

Er noen fuglehunder født med en genetikk som gjør at de blir trege i reisen? Vi stiller noen spørsmål og har funnet svar.

Tekst: Instruktør Jon Georg Hov, Fuglehundens verden

Les mer...

Laika orginalkløv

27.06.2018

Skal du på fjellturer med hunden i sommer? Her finner du litt informasjon om bruk og pakking av kløv:) 

https://www.fuglehundensverden.no/categories/klov

 

Les mer...

Ny med fuglehund

03.03.2018

- publisert i Fuglehunden nr 2/18

Gratulerer med valget! Du vil få utrolig mye glede av å eie en fuglehund.

Les mer...

Skal unghunden få lov til å jage fugl?

11.05.2017

Vi har spurt personer som har mange års erfaring med å dressere fuglehunder. Fra Fuglehunden nr 2. 2017

Les mer...

Slik lærer du hunden å apportere

22.04.2015

Apport er et dressurmoment enhver fuglehund bør beherske. Den viktigste grunnen til det er at en god apportør bidrar til en mer human jakt ved at skadeskutt fugl raskt blir funnet og avlivet. Videre stilles det krav til enten apportbevis eller utvist apport dersom du skal få premie i AK- og VK-klassene på jaktprøver. Men apport er også en av de mest krevende dressurøvelsene vi lærer hunden, og det er veldig viktig å bruke god tid og gjennomføre innlæringen stegvis. Nå er båndtvangen her, og sommermånedene er en ypperlig tid til å drive innlæring av apport.

Les mer...

Unghunden tjuvreiser – slik løser du problemet!

17.03.2014

De fleste som har jaktet med stående fuglehund, har opplevd at hunden ødelegger jaktbare situasjoner. De fleste hunder støkker fugl av og til, det må vi tåle , men det finnes ikke noe mer irriterende enn når en hund ødelegger fuglesituasjoner gang på gang. Det er ikke uvanlig at unghunder tjuvreiser fugl, det vil si tar opp fuglen på egenhånd, men som regel retter det seg når den får litt mer erfaring. Andre hunder vil fortsette å tjuvreise livet ut hvis vi ikke gjør noe aktivt for å stoppe det. Heldigvis lar problemet seg løse, så lenge vi er klar over hvordan instinktene til hunden fungerer, og hva svi kan gjøre for å påvirke atferd.

Les mer...

Slik trener du unghunden i fjellet!

19.02.2014

Å trene unghunder er alltid spennende. Spørsmålene er mange og vi har alltid høye forventninger til vår nye hund. Tar hunden stand? Hvordan er søket? Klarer jeg å stoppe hunden når det letter fugl? Spenningen er stor når vi endelig kan starte treningen.

Les mer...

Jakthunden er skuddredd

09.09.2013

En hund som blir skuddredd under jakten er en vond opplevelse for både hund og eier. Ofte kan hunden bli så redd at den ikke vil jakte på flere timer og hele jakten må avlyses. I denne artikkelen skal vi se på behandlingsopplegg og ikke minst hvordan vi kan forebygge dette alvorlige problemet.

Les mer...

Trykk ENTER for å søke