Om oss

Fuglehundens Verden startet opp høsten 2013. Vi holder ulike kurs og selger utstyr tilpasset fuglehunder. 

Ved Fuglehundens Verden er vi svært opptatt av å innfri forventingene kundene våre har til oss. Vi skiller oss ut ved at instruktørene våre både har formell utdanning som instruktører, men også at vi kun driver med fuglehund – og ingenting annet. 

I tillegg til et brennende engasjement gjør vi alltid vårt beste for at kundene våre vil bli fornøyde etter et besøk hos oss.

Bak selskapet står Jon Georg Hov, som har mange års erfaring med fuglehund – både som instruktør og på jaktprøvearenaen.

Fuglehundens Verden har utarbeidet den offisielle instruktørutdanningen fase 1 og 2 til FKF (fuglehundklubbenes forbund) i Norge.  

 

Jon Georg Hov (BSc ABT) 

Praktisk kompetanse

Jon Georg har jobbet som fuglehundinstruktør ved andre fuglehundsentre i en årrekke før han startet Fuglehundens Verden. Blant annet hos Fuglehundskolen i Heggedal, hvor han jobbet som kursansvarlig. Interessen for hund fikk han tidlig - han har faktisk aldri jobbet med noe annet enn hund. Jon Georg har jobbet som instruktør for alle typer hunderaser, men alltid med en spesiell interesse for fuglehunder. Jon Georg er også en ivrig jaktprøvedeltaker med sine egne hunder (les mer under team Fuglehundens Verden), og har således både solid felterfaring og egne resultater å vise til.

Formell kompetanse

Jon Georg har en formell utdanning ved Center for dyreterapi og Etologisk institutt i Danmark, hvor han etter tre års utdanning tilegnet seg graden Bachelor of Sciences in Animal Behaviour (BSc ABT) og Examined Animal Behaviour Counselor (Exam ABC). Denne utdanningen er godkjent av PETbc i England.

Jon Georg holder seg stadig oppdatert på fagkunnskap innen hund ved å delta på ulike seminarer i hele Europa. Han er også en anerkjent artikkelforfatter innenfor fuglehund.

Lars Askevold

Lars er entusiastisk jeger og levende opptatt av fuglehunder. Egentlig har han en jobb i næringslivet, men all fritid brukes på jakt, jaktprøver og hundetrening. Han hjelper til på våre kurs og du treffer han gjerne på fugletrening.

Dina Marie Fiskvik 

Dina har utdanning fra Fuglehundnes Verden og jobber som instruktør på alle våre kurs. Dina er også en ivrig jeger og jaktprøvedeltaker. 

Marthe Aga Johansen 

Marthe har tatt utdannelsen som dyrepleier på hansenberg i Danmark og derfor den rette å kontakte hvis du har sprøsmål om stell eller pleie av fuglehunden. 

Hun jobber til dalgig på Stokke dyreklinikk som dyrepleier, og er vokst opp med border collie, blandings hunder og hest. Hun eier i dag en vizla.