Fuglehundens Verden
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Laika orginalkløv

Skal du på fjellturer med hunden i sommer? Her finner du litt informasjon om bruk og pakking av kløv:) 

https://www.fuglehundensverden.no/categories/klov

 

Hunder er individer slik at kløvopplevelsen kan variere fra hund til hund

Hunden  er en god turkamerat, som i tillegg til å være godt selskap på turen også kan bære en del med seg.  Den er faktisk litt sterkere til å bære enn mennesker, sett i forhold til kroppsvekten.  Det er vanskelig å gi generelle retningslinjer om hvor mye en hund kan bære.  Som for mennesker er det også for hundene store forskjeller.

Vi ønsker å gi deg generelle råd som forhåpentligvis kan være med på å bidra til at du anvender kløven riktig på din hund.  Vi understreker at det er individuelle forskjeller fra hund til hund.

En hund oppnår full størrelse og vekt etter cirka 1 1/2 år.  Den oppnår imidlertid ikke fysisk og psykisk full styrke før etter 3-4 år.  Derfor må man være forsiktig med å belaste hunden de første årene den anvender kløv.  En bør ikke overstige 1/3 av hundens normale vekt i last før hunden er blitt 2 år.  Lasten bør økes gradvis fra hunden er 2 år.

Om  Laika Originalkløv

Hunden har raske bevegelser, så når den bærer kløv over lange avstander kan det lett oppstå gnag.  Laika-kløven er utviklet og testet over tid nettopp med tanke på å unngå dette problemet.  Vi kan derfor si at Laika-kløven fremstår i dag som kvalitetskløv, sydd sammen av rundt 50 deler.  Garvet spalt blir for eksempel brukt i ryggstykket og til forsterkningser.  De viktigste hjørnene er avrundet og festepunktet for bukstroppene er sydd på utsiden.  For å øke kløvens fleksibilitet er den forsynt med justerbart halsstykke.

Ettersom kløven utsettes for stor slitasje er sømmene utført med terylenetråd.  Der de største belastninger og slitasjer oppstår er den sydd med dobbel søm.  Som lås for bukstropper er det benyttet hurtigkobling av plast.  Stroppelengden kan regulerees.  Dersom de kuttes må man svi av endene med lighter e.l. slik at stroppene ikke flises opp.  Laikakløvens volum måles i liter, og er laget med stort volum.  Den kan strammes inn ved hjelp av en rem som følger med.  Dette er også viktig i noen tilfeller for å løfte kløven ut fra siden på hunden, for at den ikke skal gnage.

Pakking  av  kløv

Laika kløv er sydd med tanke på å slippe inn minst mulig vann.  Kløven blir ofte utsatt for vann og stor slitasje.  Det er derfor klokt å alltid pakke kløven med tanke på å unngå fuktighet på ting man ikke vil skal bli våte.  Bruk derfor vanntette pakkposer rundt ting du vil holde 100% tørt.

Kløven er laget slik at tyngdepunktet skal komme nærmest mulig hundens skuldre, og at eventuelle forskyvninger skal skje framover.  De tyngste tingene pakkes nærmest skuldrene, og de lettere lengre bak.  Vektfordelingen er et vesentlig punkt.  Det skal legges omentrent lik vekt i begge veskene, ellers vil kløven tendere å sige mot en side.  Unngå skarpe kanter mot innsiden.  Bruk gjerne en blanding av klær og harde ting ved pakking av kløv.  Hvis hunden skal bære klær eller lignende oppå, kan medfølgende rem anvendes til å snøre fast det den skal bære.  Ved tung kløv kan remmen brukes til å spenne kløven ut, slik at det ikke oppstår gnagsår på hundens skuldre.

Bruk  av  kløv

Når du så har pakket kløven, kan du begi deg ut i terrenget med hunden.  De fleste går gjerne med hunden koblet.  Bakerst på kløven er det sydd fast en D-ring.  NB - denne ringen er ikke ment brukt til å koble hunden.  Den er kun ment for å koble hunden i bratte utforbakker, for at kløven ikke skal sige fram over hodet på hunden.  Hvis D-ringen bakerst brukes hele tiden, vil kløven trekkes bakover på hunden og tyngdepunktet også flyttes bakover.  Kløven er IKKE kontruert brukt som trekksele.  Resultatet av feil bruk kan bli at stoffet revner.

De første kilometerene vil vise om kløven har lik tyngde på hver side.  Hvis kløven har forskjøvet seg, og er lavere på den ene siden, må den pakkes om eller kanskje det bare trenges en liten stein for å få balanse.

Tilbake

Trykk ENTER for å søke